Gréckokatolícky eparcha Babjak sa stretol s kňazmi na dôchodku

05.03.2006 Prešov

Prešov 4. marca (TASR) - Vyjadrením vďaky za službu Bohu a cirkvi bolo dnešné stretnutie gréckokatolíckeho eparchu Jána Babjaka v Prešove s kňazmi dôchodcami...
Prešov 4. marca (TASR) - Vyjadrením vďaky za službu Bohu a cirkvi bolo dnešné stretnutie gréckokatolíckeho eparchu Jána Babjaka v Prešove s kňazmi dôchodcami a ich manželkami. Vladykovo pozvanie prijali aj vdovy po zosnulých kňazoch v prešovskej eparchii.

Také stretnutie sa koná v eparchii každoročne v súvislosti so sviatkom Stretnutie Pána. V tajomstve tohto sviatku je príklad zbožného starca Simeona, ktorý berie mladého Ježiša do svojich rúk a velebí Boha.
Babjak spolu s viac ako 20 kňazmi pri tejto príležitosti celebroval archijerejskú svätú liturgiu v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Prešove. Biskup v kázni hovoril o Božej láske tak, ako ju prezentoval vo svojej prvej encyklike pápež Benedikt XVI. Poďakoval sa emeritným kňazom za to, že vo svojom živote, počas pastorácie ponúkali ľuďom Božiu lásku. Vyjadril im vďaku i za to, že i v tomto období pomáhajú pri spovediach vo farnostiach, kde žijú.
V prešovskej eparchii je v súčasnosti vyše 40 kňazov v starobnom dôchodku.
 

Vyberte región

mark